icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 juli 2016

43 appartementen Nieuw Rijngaarde, Bodegraven

Op 11 juli 2016 hebben de directies van Mozaïek Wonen uit Gouda en  Kroon & De Koning uit Zwijndrecht de overeenkomst ondertekend voor realisatie van 43 appartementen te Bodegraven. Kroon & De Koning heeft in 2015 de Design & Build selectie gewonnen. Het ontwerp van de levensloopbestendige appartementen is gemaakt door Inbo Architecten, de constructieve uitwerking is verzorgd door Van Rossum uit Almere.

Kenmerken

Het nieuwbouwplan bestaat uit 43 driekamerappartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen. In de woningen komen brede deuren, een ruime badkamer en geen drempels, zodat ze ook geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Een ander kenmerk van het gebouw is de aanwezigheid van ruime balkons en buitenruimtes aan de buitengevel. De inpandige woningtoegangen zijn gesitueerd rondom een vide waar natuurlijke lichtinval vanuit het dak de algemene ruimte voorziet van daglicht. Het gevelmetselwerk wordt in 4 kleurvarianten toegepast.

BIM-model

In de periode tussen het winnen van de selectie en de uiteindelijke ondertekening van de overeenkomst heeft Kroon & De Koning de omgevingsvergunningsaanvraag uitgewerkt, ingediend en verkregen. De bouwkundige en constructieve gegevens zijn in een BIM-model gezet, die de basis vormt voor de verdere 3D uitwerking door gecontracteerde partijen.

Start bouw en oplevering

Naar verwachting wordt eind oktober 2016 gestart met het grondwerk. De oplevering van het gebouw staat gepland in het laatste kwartaal van 2017.