Numansdorp, verbouwing Villa Kolf

Verbouwing van het woonhuis van de heer Kolf, dat is gelegen op een dijk aan het einde van de hoofdstraat in Numansdorp. Het eeuwenoude rijksmonument is verbonden aan een moderne en omvangrijke uitbreiding.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
De heer J.W. Kolf
Architect
Quist Wintermans Architekten
Constructeur
ABT
Uitvoeringsperiode
september 2011 - september 2012
Projectcategorieën

Traditie én vernieuwing

Het voorste gedeelte van Villa Kolf, het Hoge Huys geheten, is een voormalig waterschapshuis dat werd gebouwd rond het jaar 1830. Het rijksmonument is door de jaren heen meerdere malen aan de achterkant uitgebreid. Deze uitbreidingen, met weinig monumentale waarde, zijn gesloopt. Het nieuwe, moderne woongedeelte voorziet in alle gemakken en is verbonden met het rijksmonument middels een glazen tussenlid dat tevens de entree naar de woning vormt. De gevels van metselwerk en hardsteenbeplating passen zowel bij het karakter van de traditionele omgeving als bij de moderne architectuur van het woonhuis. Het Hoge Huys is gerestaureerd.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.