Dordrecht, busstation

Als eerste deel van de vernieuwing van het stationsgebied van Dordrecht is het busstation verplaatst en vernieuwd, een combinatie van infrastructurele en bouwkundige werkzaamheden.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Gemeente Dordrecht
Architect
Ingenieursbureau Drechtsteden, MTD Landschapsarchitecten
Constructeur
BV Ingenieursbureau M.U.C.
Uitvoeringsperiode
november 2009 - april 2010
Projectcategorieën

Busstation

De halte voor het postkantoor werd verplaatst; de busbaan met de halte ligt nu niet langer links van de rijbaan voor het autoverkeer, maar aan de rechterkant hiervan. Het vernieuwde busstation is voorzien van een stalen overkapping met daaronder luxe zitbanken, interactieve informatieborden en buitenverlichting. Tevens is er een wachtruimte met kantinegelegenheid voor chauffeurs en een kaartverkoop/informatiepunt voor reizigers geplaatst.

Entree stationsgebouw

Naast het vernieuwen van het busstation is er een betonnen fundering voor de deur van het bestaande stationsgebouw aangebracht. 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.